вівторок, 1 грудня 2020 р.

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

 1 грудня ми відзначаємо Всесвітній День боротьби зі СНІДом.За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі з ВІЛ-інфекцією живе близько 37 мільйонів людей. Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ.  За даними Об’єднаної програми Організації Об’єднаних Націй із ВІЛ/СНІД, близько 244 тисячі українців мають ВІЛ, з них близько 100 тисяч не знають про свою хворобу.  

З метою – привернути увагу старшокласників і нагадати, що ВІЛ/СНІД є однією з самих глобальних проблем людства, у бібліотеці для учнів 9, 10 та 8-А класу  за участю соціального педагога І.М. Дмитрук та бібліотекаря Л.В. Паламарчук, проведено інформаційну лекцію "СНІД - людство під знаком біди". Присутні переглянувши відео про ризики і способи інфікування та як вберегти себе і своїх рідних від хвороби. Ознайомилися із виставкою літератури «СНІД: подумай про майбутнє і обери життя», а ще  мали змогу прослухати інтерв з інфікованими підлітками і дізнатись  про їх спосіб життя. 

Символом боротьби зі СНІДом стала червона стрічка, яка була запропонована у 1991 році американським художником Франком Муром. Дев'ятикласники із задоволенням власноруч виготовили  стрічки, що символізують пам'ять про людей, життя яких забрав СНІД.

 


 




 


 


 



 


 


 


 


Немає коментарів:

Дописати коментар